تحقيق هاي بسيار زيادي توسط محققان و دانشمندان در رابطه با عسل طبيعي و اثر آن بر روي دندان ها انجام گرفته و نتايج مثبتي به دست اورده اند هرچند که در مقاله قبلي چگونگي خرابي دندان ها و اثر عسل را بررسي کرديم در اينجا مي خواهيم نتايج تحقيق دانشمندان ديگر را در رابطه با عسل و اثر آن بر دندان را اضافه کنيم تا مطالب ما از پشتوانه علمي بيشتري برخوردار باشد
عسل طبيعي به دليل وجود عامل ضد عفوني کننده و ضد باکتري باعث نابودي باکتري ها و پلاک هاي بد دندان مي شود و مانع از تشکيل جرم دندان و از تخريب مينا دندان ها و لثه ها جلوگيري مي کند
همانطور که قبلا اشاره کرديم باکتري هاي بد دندان با مصرف شيرينجات معمولي چون بستني و شکلات و تنقلات و… که داراي قند مرکب ساکارز مي باشند باعث تحريک باکتري هاي بد و ترشح اسيد لاکتيک توسط ان ها در روي دندان ها و مرز بين دندان و لثه مي شود و اين اسيد لاکتيک ميناي دندان را در خود حل ميکند و ضخامت آن را کاهش مي دهد و به مرور دندان را پوسيده مي کند اما در عسل طبيعي به علت وجود ميزان بسيار کمي قند ساکارز و خاصيت ضد باکتري عسل مانع فعاليت باکتري ها و توليدمي شوند و نميتواند اسيد لاکتيکي را توليد کنند و ميناي دندان را تخريب کنند و حتي عسل حاوي مقداري فلورايد و کليسم و ويتامين دي و… است که ميناي دندان را تقويت و دندان سالم باقي مي مانند
با ما باشيد با تحقيقات دانشمندان در اين حوزه :
پروفسورکندي پانتينگ :
اين دانشمند تحقيق هاي فراواني انجام داد و عنوان کرد که شکر معمولي يا سفيد و فراورده هاي آن باعث پوسيدگي دندان مي شود اين پوسيدگي با مصرف بيشتر اين مواد نسبت مستقيم و روبه افزايشي دارد و فرسودگي هاي وحشتناکي را در سطح و داخل دندان و داخل بدن به وجود مي اورد که سلامتي انسان ها را تهديد و سيستم ايمني را ضعيف مي کند
دکتر ماکلي دون :
در چاي مقداري فلورايد وجود دارد که باعث تقويت ميناي دندان مي شود و مانع پوسيدگي دندان ها اما از آن جهت که چاي با با قند معمولي نوشيده ميشود در نتيجه اين خاصيت چاي نابود شده و پوسيدگي دندان تسريع مي شود لذا توصيه ميشود اگر چاي را ميل مي کنيد حتما با ديگر شيرين کننده هاي طبيعي چون عسل که خود نيز حاوي مقدار ناچيزي فلورايد نيز هست استفاده کنيد که اثر بخشي ان را دو چندان داشته باشد
محقق جميزگاريس و لطفي سامري :
اين دو دانشمند روي سلامت عجيب دندان هاي فراعنه مصر و کتيبه هاي پيدا شده اهرام مصر تحقيق هاي زيادي انجام داده اند و دريافته اندکه فرعون ها از معجوني با ترکيب هاي عسل و کليسيم کربنات ( عنصر اصلي سازنده مينا دندان) و گياه درمنه وحشي جهت جلوگيري از پوسيدگي دندان ها و خوشبو کننده دهان استفاده مي کردند و سلامت دندان هايشان را تضمين مي کردند
دکترواگ :
تحقيق هايي را روي دو گروه از قبليه هاي اسکيمويي که يکي از آنها با دنيا امروز و فراورده هاي جديد انساني چون شکر و شکلات و…. در ارتباط نبوداند و گروهي ديگر ارتباط هاي غذايي با دنيا روز داشتند و شکر و فراورده هاي آن را مصرف مي کردند تمرکز کردند و سلامتي اين دو گره را باهم مقايسه کردند بعد از مدتي دريافتند که در گروه اول هيچ پوسيدگي در دندان هايشان به دليل مصرف غذا هاي قديمي و اصيل و بيشکر , وجود نداشت حتي در مسن ترينشان اما در نوع دوم به علت مصرف شکر و ديگر مواد غذايي ساکارز دار دندان هايشان دچار پوسيدگي با درصد هاي متفاوتي شده بود.
دکتر اسبورن و نوريسکن :
اين دو دانشمند تحقيق هاي روي قبيله البانتو در افريقا را انجام دادند اين قبايل به صورت سنتي و دور از ساخته مدرن انساني زندگي مي کردند و از غذا هاي طبيعي استفاده مي کردند و اما بعد ها مواد غذايي چون شکر به داخل زندگي شان راه يافتند و از آن ها استفاده کردند.
اين دو دانشمند دريافتند که قبل از دسترسي اين قبايل به شکر و فرورده هاي ان دندان هايشان داراي مقدار فراواني کليسيم کربنات بود و ميناي دندانشان بسيار محکم و لثه هاي بسيار سالمي داشتند به دليل استفاده از قند هاي طبيعي چون عسل و خرما و انجير بعد از روي اوردن اين قبايل به مصرف شکر سفيد و مصنوعي ميزان کليسم کربنات ميناي دنداهايشان تجزيه شده ودندان هايشان شروع به پوسيدگي کردند
دکتر فرانسيسکو پوسکي و کاليسفيکاسون :
عسل باعث تقويت و تحکيم کليسيم کربنات در دندان و استخوان هاي بدن به خصوص در سن جواني مي شود.
دکتر فيليپس:
مخلوط کردن يک قاشق عسل در بطري شيرکودکان بالاي يک سال باعث تقويت ميناي دندان ومانع تخريب دندان ها مي شود و رشد عضلاني ان ها را چند برابر مي کند
نکته : بعضي از عسل ها شيريني بيشتري نسبت به ديگر عسل ها دارند که دليل اين شيريني ( اگر عسل طبيعي باشد ) مربوط به شهد گلها است لذا ميزاني که مي خواهيد را مخلوط کنيد را کمتر کنيد تا مشکل طعم و شيريني بيش از اندازه براي کودک نداشته باشد .
با استناد به اين تحقيق هاي اين دانشمندان و توضيح علمي و تجربي مقاله قبلي به اين نتيجه مي رسيم که شکر و فراورده هاي آن باعث نابودي ميناي دندان و تخريب کامل دندان ها مي شود و بعد از دندان سلامت لثه را تهديد مي کند ولي مصرف عسل نه تنها براي دندان ها مضر نيست بلکه بسيار مفيد و حياتي است و به سلامت لثه ها نيز کمک شاياني مي کند .
درباره این سایت