عسل رس کرده يا شکرک زده يکي از نقاط مبهمي است که مشتريان را دچار سردرگمي کرده و اغلب افراد پس از مشاهده اين پديده، تصور مي کنند که عسل تقلبي تهيه کرده اند. نگراني اصلي مشتريان معمولا همين موضوع ميباشد، به همين جهت سعي کرديم در اين مقاله نکاتي را مورد بررسي قرار دهيم تا ابهامي در اين موضوع باقي نماند.
معمولا عسل ها پس از مدتي سفت شده يا اصطلاحا شکرک مي زنند و مصرف کنندگان تصور مي کنند که اين نوع از شهد عسل تقلبي است و به علت مخلوط بودن با شکر به اين صورت در امده اند. بايد تاکيد کرد که بسياري از انواع اين محصولات نيز حتي مدت کوتاهي پس از استخراج، شکرک زده و اين مساله ارتباطي به تقلبي بودن آن ندارد، بلکه نشانگر آن است که عسل طبيعي بوده و به هيچ وجه با شکر مخلوط نشده است. داد و ستد عسل طبيعي در بازار، فقط بر با عسل رس کرده انجام مي شود و هيچ خريداري ريسک خريد شهد مايع را نمي کند. در کشور ما فروشندگان خرد و مصرف کنندگان معمولا شهد مايع را مرغوب تر مي دانند ولي در کشورهاي اروپايي، شهد کريستاليزه شده يا شکرک زده را ترجيح مي دهند.
به طور کلي عسل پس از مدتي شکرک خواهد زد. برخي از انواع عسل ها در هفته هاي دوم و سوم و بعضي بعد از دو يا سه ماه پس از استخراج و بعضي از انواع آن پس از چندين سال شکرک مي زنند. بنابراين نگران محصول شکرک شده خود نباشيد.
اما واقعيت اين است که درصدي از محصولات موجود در بازار واقعا تقلبي ميباشند. سعي ميکنيم در مقاله اي ديگر نحوه تشخيص آن را توضيح دهيم.
علل رس کردن:
1- نوع گل در منطقه
2- طرز استخراج شهد و نحوه کردن آن
3- طرز نگهداري عسل (رطوبت و درجه حرارت)
4- حرارت دادن در ظرفهاي دو جداره
5- تغير نسبت قندها
6- نسبت درصد آب موجود در عسل
پس از شکرک زدن اين محصول، ميتوانيد براي برگرداندن به حالت اوليه، آن را در دماي حدودي بين 40 تا 60 درجه سانتي گراد قرار دهيد و بعد از چند ساعت عسل طبيعي شهد را مصرف کنيد.
همچنين بعضي از افراد عسل را بصورت رس کرده مصرف ميکنند، شما هم آن را امتحان کنيد، ممکن است خوشتان بيايد!
درباره این سایت