عسل يک مايع شيرين و گوارا که توسط زنبور عسل از شهد گل ها توليد مي شود . بسته به نوع گياه و شهد آن داراي طعم و عطر و رنگهاي متفاوتي هستند و خاصيت عسل متفاوت و عسل هر گياهي داراي خاصيت ها دارويي آن گياه است .


عسل به دو صورت خام و پاستوريزه در بازار ها وجود دارد . عسل خام از کندو برداشت مي شود و به طور مستقيم هنگام برداشت و بسته بندي مي شود و اماده عرضه مي گردد در اين روند عسل کاملا سلامت است و داراي مقدار کمي از بره موم ، موم و گرده است . عسل خام به دليل وجود گرده به بهبود آلرژي فصلي کمک فراواني مي کند و اين حساسيت را به مرور از بين مي برد  اما عسل پاستوريزه عسلي است که براي حذف ناخالصي ها يک سري فعاليت هاي مخربي چون حرارت دادن و چرخاندن زياد در محفظه هاي گرم و سرد کردن سريع  و گرفتن موم وگرده و… انجام ميشود که کيفيت و خاصيت عسل را کاهش مي دهد و جوابگوي نياز هاي دارويي بدن نيست .


 


6 خاصيت عسل طبيعي :


 


1- درمان سريع زخم ها و سوختگي :


 


از قديم عسل طبيعي را براي سرعت بخشيدن به بهبود درمان سوختگي و جراحت با درجات مختلف استفاده شده و عسل طبيعي محل آسيب ديده را مي پوشاند و ايزوله مي کند و مانع از تماس محل آسيب ديده با رطوبت و آلودگي هاي موجود در هوا مي شود و از جهت ديگر  کليه مواد قندي و ويتامين ها و پروتين ها و آنزيم هاي مورد نياز براي بهبود سريع تر براي زخم و سوختگي را در خود دارد و جراحت و زمان بهبود را کاهش و کيفيت درمان را افزايش مي دهد .


 


بررسي اي که در کتابخانه کاکرين منتشر شد نشان داد که عسل طبيعي يا عسل خام مي تواند سوختگي ها را بهبود ببخشد . نويسنده اصلي مقاله گفت که “عسل طبيعي ارزان تر و سريع تر از ساير دارو ها ، به ويژه آنتي بيوتيک هاي خوراکي اثر مي گذارد را و هيچ گونه عوارض جانبي ندارد و همچنين يک مطالعه منتشر شده در بيماري هاي عفوني ، نتيجه گرفت که اعمال عسل  پزشکي به زخم هاي بيماران دياليز ، بيشتر از آنتي بيوتيک هاي معمولي ،موثر بوده است .


 


 


نکته : هرگز به کودکان زير يک سال عسل ندهيد زيرا ممکن است باعث مسموميت بوتوليسمي شود که يک نوع بيماري نادر و خطرناک مسموميت غذايي است.


 


2- کاهش مدت زمان اسهال :


 


بر اساس تحقيقات که روي خاصيت عسل انجام شده ، مشاهده شده است  که شدت و مدت اسهال را کاهش مي دهد , عسل با افزايش پتاسيم و مصرف آب به بهبود اسهال کمک مي کند.


 


تحقيقات انجام شده در لگوش، نيجريه، نشان مي دهد که  پاتوژن ها عامل ايجاد اسهال در بدن هستند و عسل طبيعي با بلوک کردن اقدامات پاتوژن ها اسهال را رفع مي کند و اثرات آن را از بين مي برد .


 


3- جلوگيري از رفلاکس اسيد معده :


 


طبق تحقيقات , عسل مي تواند جريان رو به افزايش اسيد معده و غذا هاي هضم نشده را با پوشاندن ديواره هاي معده مري و معده کاهش دهد و خطر ابتلا به بيماري رفلاکس معده (GERD ) از بين مي برد , رفلاکس معده (GERD) مي تواند باعث التهاب، رفلاکس اسيد و سوزش سر دل شود.


 


 


4 – مبارزه با عفونت:


 


در سال 2010، دانشمندان مرکز پزشکي علمي دانشگاه آمستردام در مجله پزشکي FASEB Journal  گزارش دادند که عسل به وسيله پروتئيني به نام  Defensin-1 باکتري هاي که عامل ايجاد عفونت هستند را نابود مي کند .


 


پروتين  Defensin : اين پروتين ها سرشار از پتاسيم هستند يکي از بزرگترين خانواده هاي پپتيد هاي ضد ميکروبي هستند و پپتيدهاي Defensin اساسا آنتي بيوتيک هاي طبيعي باستاني با فعاليت ضد ميکروبي عليه طيف وسيعي از ميکروارگانيسم هاي مانند باکتري گرم مثبت و گرم منفي، قارچ و برخي از ويروس هاست .


 


 


مطالعات اخير در مجله اروپايي ميکروبشناسي باليني و بيماريهاي عفوني نشان داد که يک نوع خاص عسل، به نام عسل مانوکا ، مي تواند به جلوگيري از جدا شدن باکتري هاي کلستريديوم ديفيسيل در بدن کمک فراواني مي کند و اين باکتري عامل ايجاد اسهال شديد است.


 


نکته : بيش از 90 درصد از موارد عفونت به کلستريديوم ديفيسيل پس از درمان يا در حين درمان با آنتي بيوتيک رخ مي‌دهد. کليندامايسين، سفالوسپورين‌ها و پني سيلين‌ها بيشترين آنتي بيوتيک‌هاي مرتبط با عفونت به کلستريديوم ديفيسيل هستند، علاوه بر استفاده از آنتي بيوتيک، موارد عفونت کلستريديوم ديفيسل به دنبال مصرف داروهاي کنترل کننده اسيد معده نيز ايجاد مي‌شود.


 


باکتري استافيلوکوک مقاوم به متي سيلين که بطور اختصار به آن (MRSA) گفته مي‌شود عامل انواع مختلفي از عفونت‌هاي مقاوم به آنتي بيوتيک است در يک تحقيق تاثير مثبت و حيرت انگيز تاثير خاصيت عسل بر اين باکتري ها ثابت شده است و به کاهش عوارض ان کمک شاياني ميکند


 


مطالعه ديگر که در مجله پزشکي کودکان به نام Pediatrics منتشر شد، که عسل را با مسکن ها در درمان شبانه کودکان مبتلا به سرفه مقايسه کرد ، نشان داد که عسل علائم سرفه شبانه کودکان و مشکلات خواب به علت عفونت تنفسي فوقاني (URI)  آنها بسيار موثر است . عسل يک درمان کامل براي سرفه و مشکلات خواب در ارتباط با URI در دوران کودکي است .”


 


5 – خاصيت عسل در کاهش علائم سرماخوردگي و سرفه :


 


مطالعه سال 2007 در کالج پزشکي ايالات متحده نشان داد که عسل باعث کاهش سرفه در شب و بهبود کيفيت خواب در کودکان مبتلا به عفونت تنفسي فوقاني مي شود که به ميزان بيشتر از داروهاي ضد مانند سرفه دکسترومتورفان مي باشد و همچنين سازمان بهداشت جهاني (WHO) توصيه مي کند که عسل به عنوان درمان سرفه طبيعي استفاده شود و از طرفي آکادمي کودکان آمريکا نيز عسل را به عنوان يک درمان اصلي براي سرفه شناخته است .


 


 


6 – عسل يک جايگزين عالي به جاي شکر :


 


عسل يک جايگزين ايده آل براي قند در رژيم غذايي خانوار است . شکر يا همان ساکارز در رژيم غذايي يک ماده  بدون هيچ گونه ارزش غذايي است . اين مي تواند منجر به افزايش وزن بدن و در مصرف مداوم منجر به افزايش احتمال ابتلا به فشار خون بالا و ديابت مي شود اما عسل را مي توانيد با خيالي آسوده به مواد غذايي و نوشيدني ها اضافه کنيد و از خواص دارويي قدرتمند آن استفاده کنيد و طعم شيرين و گواراي عسل را بدون هيچ اثر منفي بر سلامت بدن بچشيد .


 


 


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : درمان ,طبيعي ,کاهش ,سرفه ,خاصيت ,آنتي ,آنتي بيوتيک ,اسيد معده ,کلستريديوم ديفيسيل ,عامل ايجاد ,عفونت تنفسي ,عفونت تنفسي فوقاني ,عامل ايجاد اسهال
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نوای دلها دانلود سوالات دروس هشتم دنيا دست کيست پیراهن بافتنی دخترانه-لباس بافت پسرانه جدید-پیراهن بافتنی زنانه- My world انتخاب های زندگی در شیدایی خرده فروشی ، عمده فروشی ، لجستیک سيستم هاي آموزشي مبتني بر سخت افزار