عقايد و باورهاي زيادي در رابطه با رنگ عسل وجود دارد که اغلب آن ها صحيح نمي باشند و مبناي علمي ندارند. در اين مقاله سعي کرديم دلايل اصلي تفاوت رنگ عسل ها را بيان کنيم تا با آگاهي بيشتر اين محصول را خريداري نماييم.


 


در تمام دنيا گونه هاي مختلفي از گلها و درختان وجود دارند که زنبور عسل به جمع آوري شهد آنها مي پردازد. شهد شکوفه هاي هرکدام از اين گلها و درختان داراي رنگ ،عطر و خواص دارويي منحصر به فرد خود مي باشد که در نتيجه باعث تغيير رنگ، عطر و خواص عسل بدست آمده از آنها مي گردد.


 


به همين منظور شهد عسل داراي رنگهاي گوناگون از روشن آبگون تا قهوه اي تيره و سياه ميباشند که اين طيف گسترده رنگ، رابطه اي با کيفيت عسل ندارد. يعني نميتوان نتيجه گرفت که عسل تيره با کيفيت تر از عسل روشن و يا بالعکس است.


 


به عنوان مثال نوعي شهد در منطقه بلوچستان و آفريقا برداشت ميشود که حاصل شکوفه هاي درخت اقاقيا است که رنگ عسل آن زلال آبگون مي باشد و جزو کمياب ترين و مرغوب ترين عسل هاي جهان است و از طرفي عسل کُنار و عسل آويشن و عسل شاه بلوط نيز در ايران توليد ميشود که رنگ آنها عقيقي و جيگري و تيره رنگ است که آنها نيز جزو محصولات مرغوب محسوب ميشوند.


 


در کشور ما اکثر مردم تمايل به خريدن شهدهاي تيره رنگ دارند که اين امر باعث سوء استفاده افراد سودجو در تغيير رنگ عسل ها با استفاده از رنگ هاي شيميايي و همچنين حرارت دادن غير اصولي آن‌ها شده است،


 


بنابراين رنگ، طعم و خواص عسل ها با توجه به پوشش گياهي منطقه و نوع شهد گياهي که زنبور از آن تغذيه کرده متفاوت است.


 


همچنين بايد دانست که نوع نژاد زنبور در تغيير رنگ، عطر و خواص عسل نقشي ندارد، و تنها نوع نژاد آن ها در پرکاري و کم کاري از نظر جمع آوري شهد تاثير گذار است.


 


و در آخر توصيه ميشود هيچ گاه رنگ عسل را مبناي کيفيت آن قرار نداده و با خريد آگاهانه عسل، سلامت خود و خانواده خود را تضمين نماييد.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Mandela Lisa وبگاه جامع تکنولوژی و کامپیوتر جهان انتخاب برند ها یادداشت های بورسی سايت مديا استار نسیم باران .